Lebukott a 25 éves embercsempész „Mama”, a drogbanda feje

 

​​​​​​​Egy 25 éves magyar nő, akit csak „Mamának” neveztek, rendkívül szervezetten, nemzetközi szinten irányította a kábítószer-kereskedő bandát. Drogfutárait és őt magát a cseh társszervekkel együttműködve fogták el a magyar rendőrök.

A rendőrség kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást a 25 éves M. Alexandra Mária ellen. A gyanú szerint a 25 éves „Mama” fedőnevű nő rendszeresen vásárolt kábítószert külföldről, a marihuánát rokonok és futárok révén hozatta – közölte honlapján a rendőrség.

A futárok részére megszervezte a pénzváltást, a vonatjegy vásárlását, a beszerző utakat pedig folyamatosan koordinálta, majd a beérkező árut továbbértékesítette.


A nő férje és unokaöccse tavaly júliusban bukott le egy kiló marihuánával a Kelenföldi Pályaudvaron, amikor Bécsből Budapestre hozták a kábítószert vonattal.

Egy másik futárt októberben fogtak el a rendőrök a szobi vasútállomáson, amikor egy Szlovákiából érkező vonattal több mint három kilogramm kannabiszt csempészett be az országba.

A nő utasítására hozott kábítószert az a férfi is, akit a rendőrök szintén a szobi vasútállomáson fogtak el decemberben. Ruházatába rejtve öt csomag, mintegy egy kilogrammnyi kannabisz volt. Ebben a két ügyben folytat eljárásokat a rendőrség.

A „Mama” nem csak kábítószerben utazott. A rendőrök a nőt akkor fogták el Kunszentmártonnál, amikor hétfőn egy társával hat szír illegális migránst szállítottak autójukkal. A cél az volt, hogy a déli határtól átutaztassák őket az országon. Az embercsempészés ügyében nyomoz a rendőrség. A nőt a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.