×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem tudta feltörni, vitte az egész páncélszekrényt - FOTÓK

 

A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett minősített lopás, csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat két, 22, illetve 20 éves férfival szemben, akik előbb csalással áruhitelt vettek fel, majd páncélszekrényeket fosztottak ki egy siófoki hotelben.

A fotók a Siófoki Rendőrkapitányság helyszíni szemléjén készültek

A 22 éves vádlott egy siófoki hotelben dolgozott alkalmi munkavállalóként, amikor elhatározta, hogy a munkáltatója nevében kiállított valótlan tartalmú munkáltatói igazolásokkal áruhitelt igényel egy elektronikai üzletben. A vádlott 2019 őszétől a valósnál magasabb jövedelmet és határozatlan idejű munkaviszonyt igazoló okiratokkal több mint 700 000 forint áruhitelhez jutott anélkül, hogy azt vissza akarta volna fizetni – közölték az ügyészség honlapján.

A vádlott 2020 februárjában ismerkedett meg a korábbi büntetéséből frissen szabadult 20 éves társával, akit rávett arra, hogy a hamis munkáltatói igazolásokkal ő is igényeljen áruhitelt,

aki ebből kombihűtőt, tv-t és más elektronikai cikkeket vásárolt, melyeket ezután közösen értékesítettek.

Az idősebb vádlottnak időközben megszűnt a munkája a hotelben, azonban ismerte az épület kapunyitó kódját, valamint a recepción lévő széfet nyitó számsort, ezért

rábírta a könnyen befolyásolható társát, hogy a kódok ismeretében onnan hozzon el minél több értéket, surranjon be a szállodába.

Ennek megfelelően a férfi 2020 februárjában összesen három alkalommal fosztotta ki a hotel széfjeit úgy, hogy azt a széfet, amelyiknek nem ismerte a kódját, egyszerűen elvitte magával, majd azt társával közösen egy félreeső helyen kinyitották. A vádlottak a lopásokkal közel 1,5 millió forintnyi értéket szereztek meg.

Az utolsó alkalomnál azonban a hotel alkalmazottai látták, ahogy a vádlott egy gurulós kocsin távozni kézül egy újabb páncélszekrénnyel, ezért értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a különös visszaesőnek minősülő fiatalabb férfival szemben 7 év, míg társával szemben 5 év börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt arra az esetre, ha a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismernék.

Mindkét vádlott letartóztatásban van.