×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Embercsempész bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat

 

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészet miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy tunéziai és három szír férfi ellen, aki 2014-2015-ben illegálisan migrásokat szállított a szerb-magyar határtól, illetve Budapestről Németországba és Olaszországba – tette közzé hétfőn a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az ügy négy vádlottját egy Lengyelországban élő líbiai férfi szervezte be a nemzetközi bűnözői csoportba.

A feladatuk elsősorban a Szíriából, Irakból a nyugat-balkáni útvonalon – Törökországon, Görögországon és Macedónián keresztül – érkező migránsok Nyugat-Európába juttatása volt.

A líbiai férfi a bűntársaival együttműködve magyarországi befogadóállomásokon, valamint Budapesten is toborzott olyan illegális migránsokat, akik ellenszolgáltatásért Németországba akartak eljutni.

A vádlottak a több mint hetven illegális migráns továbbszállításában való közreműködésért csaknem nyolcmillió forintot kaptak.

Az ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda derítette fel.

Az ügyészség a vádlottakat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, üzletszerűen és bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és rájuk fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes kedvezménnyel ne szabadulhassanak. Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság dönt.

A címlapfotó illusztráció.