×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Mikor mehetek dolgozni?” – Felébredt a megkéselt rendőr

 

Felébresztették az altatásból azt a 26 éves rendőrt, akit két napja életveszélyesen megsebesített egy őrjöngő férfi egy újpesti házban. A sérült rendőr társa lőtte le a késes támadót. A 23 éves rendőrnőt már kiengedték a kórházból. A tízemeletes ház lakói azt mesélték, hogy az egyik lakásba akart betörni a késes férfi, ezt kellett megakadályozniuk a rendőröknek – derült ki az M1 Híradójából.

Rendőrségi helyszínelők egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársa életére törő férfit (Fotó: Nemzeti Fotótár/Mihádák Zoltán)

Csütörtök reggel fél hét körül riasztották a tízemeletes házhoz a rendőröket, mert a folyosókon egy férfi zavartan viselkedett és kiabált. A kiérkező járőrökre minden előzmény nélkül rátámadt a férfi, és egy késsel a járőrpár 26 éves férfi tagját többször megszúrta. A járőrpár 23 éves nő tagja fegyvert rántott és több lövéssel hatástalanította a támadót. A támadó, egy délegyházi férfi a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Legutóbb csaknem két évvel ezelőtt kellett használniuk szolgálai fegyverüket a rendőröknek Budapesten.

Akkor a törvényszék épületéből szökött meg egy rab, aki túszul ejtett egy sofőrt és kocsival elmenekült a helyszínről. A hajszának végül a Szentmihályi úton lett vége, ahol egy rövid dulakodás után a rendőrök lelőtték a támadót.

Nem ritka, hogy megtámadják a rendőröket munkavégzésük során. Erdőkertesen januárban a járőrök egy bűnügyi felügyelet alatt álló 35 éves férfit szállítottak haza a lakására, amikor kést rántott és többször megszúrta őket. Az arcukon, nyakukon és a kézfejükön sérültek meg.


Júliusban egy 24 éves borsodi férfi jogosítvány nélkül, bódult állapotban elütötte az őt megállítani próbáló rendőrt. Augusztusban pedig Sopronban egy bosnyák férfi sodort el gépkocsijával egy magyar rendőrt.

Decemberben egy szabolcsi család tagjai pár napon belül kétszer támadtak rendőrökre. Az előállított férfi intézkedés közben azzal fenyegetett, hogy le fogja lőni a felesége ellen eljáró rendőrt. Pár nappal korábban a többszörösen büntetett nagymama egy másik rendőrt ütött meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek este azt közölte,

a sérült rendőrt felébresztették a mély altatásból, a körülményekhez képest jól van, és az első kérdése az volt, hogy mikor mehet dolgozni.

Társa – bár hazaengedték a kórházból – ott volt mellette, amikor magához tért. A rendőrség továbbra is köszöni a megszámlálhatatlan biztató üzenetet.

A címlapfotó illusztráció.