×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A rendőrnő lélekjelenléte mentette meg társa életét

 


Késsel támadt a kiérkező rendőrökre egy 36 éves férfi reggel a IV. kerületben, egy társasház folyosóján – hangzott el az M1-en.

A zavartan viselkedő támadó az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő - társa és saját élete védelme érdekében – használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

Gál Kristóf azt mondta: „A megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, kolléganője, aki fizikai sérülést nem szenvedett el, sokkos állapotban volt, őt megfigyelésre szintén kórházba vitték. A jelenlegi legfrissebb tájékoztatás szerint, a jelenleg is műtőben lévő munkatársam több létfontosságú szervét érték a sérülések, így ki merem jelenteni, hogy a rendőrnő határozott fellépésével megmentette járőrtársa életét és vélelmezhetően a sajátját is.”

Rendőrségi helyszínelők egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendőr lelőtte a járőrtársa életére törő férfit (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

(Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)