×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több tucat migránst fogtak el

 

Tíz szír állampolgárt és egy embercsempészt fogtak el a rendőrök szerda délben a Bács-Kiskun megyei Kisszállás térségében – közölte a rendőrség a honlapján.

A rendőrök egy kisteherautót állítottak meg és a sofőrjét igazoltatták; a jármű rakterében tíz, magát szírnek valló külföldit találtak.

A határsértők személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért meghallgatásuk után a rendőrök visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A litván sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt nyomozás indul.

Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – olvasható a police.hu-n.

Harmincöt határsértőt tartóztattak föl Újszentivánnál

Két csoportban harmincöt határsértőt tartóztattak föl szerda délután Újszentivánnál – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, az első, húsztagú csoportot 14 óra előtt fedezték föl a rendőrség és a honvédség járőrei. A férfiak közül egy szomáliai, tizenkilenc pedig szír állampolgárnak vallotta magát. Néhány perccel később, szintén a község közelében egy 15 tagú csoportot tartóztattak föl, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat – tudatta a százados.

A rendőrök a migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.