×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nagykereskedelmi szinten űzte a drogeladást a velencei ámokfutó

 

Letartóztatta a bíróság a Velencén elfogott kábítószer-kereskedőt és külföldi társát – közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a két férfi az év második felétől elfogásukig marihuána „nagykereskedelemmel” foglalkozott Budapesten. Egyikük ismeretlen körülmények között továbbértékesítésre több mint 45 kilogramm marihuánát szerzett meg és tárolt ferencvárosi lakásában és annak tárolójában.

A gyanúsítottól hat kilogramm marihuánát rendelt meg a másik férfi, aki miután átvette a kábítószert, autójával a Fejér megyei Velencére ment.

A rendőrök ott megpróbálták intézkedés alá vonni, de a férfi az őt a járműből kiszállásra felszólító rendőrt elsodorva elmenekült a helyszínről, és csak később tudták elfogni.

A szökni próbáló férfi ellen külön eljárásban közúti veszélyeztetés, valamint hivatalos személy elleni erőszak miatt is büntetőeljárás indult.

A másik, a külföldi gyanúsított elfogásakor lakásán

jelentős mennyiségű kábítószert és csaknem nyolcmillió forint készpénzt foglaltak le.

A gyanú szerint a két büntetlen előéletű férfi a bűncselekményt hosszabb időn keresztül, életvitelszerűen, több társukkal együtt, szervezetten követte el, megélhetésüket feltehetően legalább részben ebből biztosították.

A két férfi letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra rendelte el, őket jelentős mennyiségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják – írta az ügyészség.

A rendőrség a police.hu oldalon csütörtökön közölte, hogy a főváros IX. kerületében őrizetbe vették azt a szerb férfit, akitől a Velencén szerdán elfogott díler vehette a kábítószert. A két embernél mintegy százmillió forint értékű marihuánát foglaltak le – tették hozzá.

A címlapfotó illusztráció.