×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Meghalt egy gyalogos, a gázoló megúszta felfüggesztett börtönnel

 

Két év felfüggesztett fogházra ítélt a Kecskeméti Járásbíróság előkészítő ülésen egy orgoványi nőt, aki két évvel ezelőtt elütött két, járdán sétáló férfit, akik közül az egyik belehalt sérüléseibe – közölte a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a nő 2018. június 11-én Orgoványon a megengedettnél gyorsabban hajtott autójával, egy útkanyarulatból átsodródott a másik oldalra, majd visszakormányozva a járművet nekiütközött egy ingatlan kerítésének. Eközben elütött két, a járdán sétáló férfit. Egyikük nekicsapódott a kerítésnek, a másikuk egy virágágyásba esett.

A baleset következtében az egyik férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően meghalt.

A vádlott elismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyalásról. A Kecskeméti Járásbíróság előkészítő ülésen két év – végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett – fogházra ítélte, és két évre eltiltotta a járművezetéstől az orgoványi nőt, akit halálos közúti baleset okozásával vádolnak. Az ítélet nem jogerős.

A címlapfotó illusztráció.