×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Svédországban élő szírt ítéltek el Komáromban

 

Embercsempészés miatt jogerősen két év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélt kedden a Komáromi Járásbíróság egy szír állampolgárságú, Svédországban élő férfit, aki öt illegális bevándorlót próbált Magyarországon keresztül Ausztriába juttatni – közölte a bíróság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel.

Horváth Sándor közleménye szerint a férfi szombaton a magyar-szerb határ közelében vette fel a szír állampolgárokat, akik jogellenesen, érvényes útiokmányok, beutazási és tartózkodási engedély nélkül, embercsempészek segítségével érkeztek Magyarországra.

A férfit a rendőrök az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 93. kilométerszelvénynél ellenőrizték, ekkor találták meg a migránsokat az autóban.

A bíróság a férfit az ügyészség indítványa alapján 2 év 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, 5 évre kiutasította Magyarországról, és elkobozta a szállításra használt autót.

Az ítélet kihirdetése után az ügyész a férfi letartóztatását indítványozta, amelyet a bíróság el is rendelt – olvasható a közleményben.