×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Paprika közé rejtette a marihuánát a koszovói sofőr

 

Több mint huszonhárom kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén egy autóbuszban, tájékoztatott kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A rendőrség különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt eljárást indított az 53 éves koszovói sofőr ellen.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, hogy a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján egy belépésre jelentkező, koszovói rendszámú busz csomagjainak tételes vizsgálata mellett döntöttek a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

A vámvizsgálatot végző pénzügyőrök az autóbusz csomagterében, kilenc darab fehér színű zsákban, paprika növény közé rejtve, vákuumos és fóliás csomagolásban bruttó 23 320 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. Ezeket a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság készenléti szolgálata lefoglalta, számolt be a police.hu.

A NAV munkatársai a több mint 58 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

A rendőrség eljárást indított az 53 éves koszovói sofőr ellen különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának gyanúja miatt.

A férfit őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték a letartóztatását.