×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Túl ideges volt a drogcsempész, 100 millió forintnyi drogot bukott - VIDEÓ

 

Bűnszervezetben szállították a drogot, míg a rendőrök és pénzügyőrök le nem buktatták őket. Az észak-macedón drogfutár Belgiumból akart kábítószert csempészni hazájába. A rendőrség vádemelést javasol.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószerkereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy észak-macedón állampolgárral szemben. A férfi barátnőjével és annak édesanyjával jelentkezett kilépésre Magyarországról Röszke autópálya határátkelőhelyen 2019. december 2-án. A kiléptetést végző rendőr kérdéseire az autó tulajdonosa idegesen és zavartan válaszolt, ezért fokozott ellenőrzésre félreállították a járművet – olvasható a rendőrség honlapján.

A kocsi jobb első kereke felett a karosszérián a rendőrök átalakítás jeleit találták, ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek segítségével a kérdéses elemet megbontották, ami alatt egy zsugorfóliázott – fehér port tartalmazó – csomagot (úgynevezett téglát) találtak.

A rendőrök a jármű szemléje alkalmával a jobb, illetve a bal első kerék feletti rejtekhelyeken további négy kábítószergyanús anyagot tartalmazó téglát találtak. Az összesen bruttó 5.096 gramm súlyú fehér port a rendőrök lefoglalták.

A kirendelt vegyészszakértő elsődleges véleménye szerint a lefoglalt anyag kokain. A kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 100 millió forint.

Az autóban utasként tartózkodó barátnőt, valamint a kocsit vezető édesanyját tanúként hallgatták ki. A jármű tulajdonosát, az észak-macedón férfit elfogták, majd jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Vallomásában elmondta, hogy nincs jogosítványa, ezért kérte meg barátnője anyját, hogy rokonlátogatás ürügyén elvitesse vele magát Svájcba, ahol a drogot ő szerelte be az autóba, arról a két nőnek tudomása nem volt.

A kocsi jobb első kereke felett a karosszériában rejtették el a drogot (Fotó: A rendőrség honlapja)

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya a nyomozást befejezte, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészségnek.