×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Másfél millió forintot szerzett kannabisz terjesztésével

 

A Tatabányai Járásbíróság első fokon három év és két hónap börtönbüntetésre ítélt kedden egy oroszlányi férfit, aki 2017 októberétől értékesített kannabiszt és ebből másfél millió forint jövedelemre tett szert – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az MTI-vel.

Horváth Sándor helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint az elkövető három férfinak rendszeresen adott el kannabiszt tartalmazó növényi anyagot, a számítások szerint összesen 614 grammot.

A rendőrök oroszlányi lakásában 2019. októberében további 128 gramm anyagot találtak, valamint 560 ezer forint készpénzt és egy digitális mérleget foglaltak le.

A Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésén a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság három év két hónap börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltásra, és 1 540 000 forint vagyonelkobzásra ítélte.

Az ítéletet a vádlott és védő tudomásul vette, az ügyész a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három napot tartott fenn.

A címlapfotó illusztráció.