Találékony drogtermesztő: szekrényben nevelte a marihuánát

 

A gyanú szerint speciális berendezésekkel termesztett az a férfi, akinek a kertjében és a házában is találtak marihuánát. A rendőrök 59 tő kifejlett kannabiszt és 12 tő palántát találtak.

A rendőrség nyomozói közös felderítést követően, szerdán délután rákosmenti házában elfogták a 39 éves O. Zoltánt, mivel gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi kannabisznövényeket termeszt. A rendőrök az ingatlan udvarán, illetve a házban egy szakszerűen kialakított ültetvényt találtak, annak minden kellékével együtt, valamint közel 500 ezer forintot – olvasható a Police.hu oldalon.


Négy különböző mobil szekrény volt kialakítva, amelyekben kannabisz termesztésére alkalmas fűtő-, világító-, szellőztető- és pH mérő berendezések voltak, továbbá 59 tő kifejlett kannabisznövény és 12 kenderpalánta.

A nyomozók O. Zoltánt előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették és kábítószer birtoklása bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.