Súlyosításért fellebbez az ügyészség egy hét évre ítélt unokázós csaló ügyében

 

Súlyosításért fellebbez a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség egy hét év fegyházra ítélt unokázós csaló ügyében, aki magát rendőrnek kiadva 9 millió forintot meghaladó kárt okozott – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A vádirat lényege szerint az 54 éves férfi 2018 áprilisában-májusában vett részt az úgynevezett unokázós csalásokban. Idős budapesti sértetteket hívtak fel ismeretlen társával, és azt hazudták nekik, hogy hozzátartozóik közlekedési balesetet szenvedtek, ezért készpénzre van szükségük.


A férfi ezután elment a sértettek lakásához és magát rendőrnek kiadva több százezer, illetve több millió forintot, egy esetben ékszereket is vett át, majd vitt el.

A negyedik alkalomnál a rendőrök elfogták a férfit. Az ügyészség négyrendbeli - nagyobb kárt okozó, üzletszerűen és társtettesként elkövetett - csalás bűntette miatt emelt vádat ellene.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletében a többszörösen visszaeső - más ügy miatt letartóztatásban lévő - vádlottat hét év fegyházra és négyszázezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A címlapfotó illusztráció.