Rendőrkézen a sorozatbetörő

 

Heteken át megkeserítette a helyiek élet egy tolvaj a Pest megyei Domonyban. A férfi házakba, boltokba tört be és autókat fosztogatott. Szinte válogatás nélkül elvitt mindent, amit talált. Kerékpárt azért akart lopni, mert busz már nem járt, így azzal nem tudott hazamenni. A rendőrök elfogták a férfit – derült ki az M1 Híradójában.

Heteken át tört be házakba, boltokba, és autókat, valamint piaci standokat is fosztogatott a gyanú szerint a férfi. Elsőként egy felújítás alatt álló ingatlant rabolt ki. Főleg szerszámokat zsákmányolt a domonyi házból. A helybéliek tudták, hogy valaki a környéken garázdálkodik.

A 24 éves férfi a gödöllői orvosi rendelő előtt egy autót tört fel, abból kávét, gyógyszert, törlőkendőt és még egy vércukorszint méréshez használatos tesztcsíkot is eltulajdonított.


Továbbment, majd egy helyi mozi egyik vészkijárataként szolgáló ajtaját is befeszítette, de ott nem talált semmi magának valót. Az éjjel még ekkor sem ért véget a számára. Útja a gödöllői piacra vezetett. Ott az egyik árustandon lévő ponyvát összekötő madzagot vágta szét, majd a pavilont feldúlta. Tésztát, fokhagymát, fűszerpaprikát és tojást is bespájzolt magának – mondta Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A tolvaj ezután haza akart menni, mivel busz akkor nem járt, betörte egy kerékpárbolt ablakát. A riasztó azonban megrémisztette, ezért gyalog menekült el. Domonyban fogták el a rendőrök, kihallgatásán beismerte tettét.

A címlapfotó illusztráció.