×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyorsan rendőrkézre került az unokázós csaló

 

Újabb álrokon próbált nyerészkedni egy nyugdíjason, de nem járt sikerrel, mert az idős nő fia értesítette a rendőröket, akik Csepelen elfogták a csalót – olvasható a police.hu oldalán.

A rendőrség az elmúlt hónapokban többször is felhívta az idősek figyelmét az unokázós csalókra és kampányt is indítottak. Ennél a bűncselekménynél ismeretlenek hívnak fel időseket, és unokájukra vagy más szerettükre hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni tőlük.

A 42 éves budapesti K. Tihamér is ezzel próbálkozott szombaton, de nem járt sikerrel, hamar elfogták.
A rendőröket a 71 éves nő fia értesítette, aki elmondta, hogy édesanyja vezetékes telefonján kapott hívást egy ismeretlen férfitől, aki síró hangon szólalt meg és fiának kiadva magát közölte, hogy bajba került, megverték és segítségre van szüksége.

Arra kérte, hogy szedjen össze másfél millió forintot és adja át egy futárnak, aki a csomagot eljuttatja a bajban lévő rokonhoz.

Míg az asszony a telefonálót szóval tartotta, a csepeli rendőrök és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai több civil egységgel elfoglalták a környező utcákat, az akciót irányító készenléti csoportvezető pedig felment az asszony lakására, hogy a beszélgetést hallgatva tudja koordinálni a házhoz érkező futár elfogását.

A rendőröknek nem sokat kell várni, 15 órakor egy taxi érkezett a házhoz, amiből egy telefonáló férfi szállt ki, és egyenesen a ház előtt várakozó nőhöz sietett. A rendőrök ekkor lecsaptak a csalóra, elfogták és megbilincselték.

A nyomozók a 42 éves budapesti K. Tihamért csalás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság augusztus 4-én elrendelt. A rendőrök a férfi jelenleg még ismeretlen társát keresik.