×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bevásárlókocsikkal lépett meg a tolvajbanda

 

Több mint százezer forint értékben lopott húsárut, tisztálkodási szereket és édességet egy tolvajbanda Pest megyében. A módszerük lényege az volt, hogy a csapat egyik tagja odaállt az üzlet fotocellás ajtajához, és a megpakolt bevásárlókocsit egyszerűen kitolták, tartalmát beborították az autójukba, majd elhajtottak a tolvajok. A banda módszerét a második boltnál már nem sikerült eljátszaniuk, mert a biztonsági őr szemfüles volt. Öt embert hallgattak ki eddig az ügyben – hangzott el az M1 Híradójában.

A sikeresen lefolytatott felderítő munka eredményeként július 22-én Vác területén a gyanúsítottakat előállítottuk a Szentendrei Rendőr-kapitányságra, ahol a bűncselekmények elkövetését elismerték – közölte Kutasi Ferenc, a Szentendrei Rendőr-kapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Az első út alkalmával 53 ezer forint értékben, főként hentesárut vittek ki a boltból. Gyorsan az autójuk csomagtartójába borították a lopott árut, majd elhajtottak. Dunakeszin a húsáru mellett már tisztálkodási szereket és édességet is akartak lopni összesen 83 ezer forint értékben, ám a biztonsági őr megállította őket.

A tolvajbanda öt tagját kihallgatták, köztük egy 44 éves anyát és 21 éves ikerlányait, egy 33 éves férfit, aki sofőrködött és még egy 28 éves nőt is. A nyomozást folytatja a rendőrség.

A címlapfotó illusztráció.