×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbanda további három tagját tartóztatták le

 

Az eddigi hét gyanúsított után újabb három ember letartóztatását rendelte el a Pécsi Járásbíróság abban az ügyben, amelyben egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbanda csaknem két év alatt mintegy 200 millió forint bevételre tett szert – közölte a Pécsi Törvényszék csütörtökön.

Mint írták, a gyanúsítottakat bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt tartóztatták le.

Az elsőrendű gyanúsított 2018 nyarától bűnszervezetet hozott létre, a férfi külföldről új pszichoaktív anyagot rendelt, annak ellenértékét kriptovalutával egyenlítette ki. A drog megrendelésében élettársa is közreműködött.

A drogot a bűnszervezet öt tagja porciózta, csomagolta, majd országszerte különböző postákon feladva juttatta el a fogyasztókhoz.

Az elsőrendű gyanúsított Budapesten több lakást is bérelt, ahol a már letartóztatott gyanúsítottak a csomagokat előkészíthették.

A fogyasztók az új pszichoaktív anyagot interneten keresztül rendelték meg az elsőrendű gyanúsítotthoz köthető weboldalokról, amelyek létrehozását, üzemeltetését és rendszeres változtatását a bűnszervezet szintén letartóztatásban lévő két informatikus tagja segítségével végezte. Az internetes áruházakat az Egyesült Államokban lévő gazdasági társaságok szerverein keresztül üzemeltették.

A megrendelők a drog ellenértékét a postának fizették meg, majd a Magyar Posta Zrt. az összegeket az elkövetői kör által megadott bankszámlákra utalta. A feladást lebonyolító gyanúsítottak a bankszámláról a posta által utalt összeget készpénzben vették fel és eljuttatták a bűnszervezet vezetőjéhez.

Az eddigi adatok szerint a bűnszervezet legalább 13 ezer postai csomagot adott fel,

a bankszámlákra legalább 200 millió forint bevétel érkezett.

A három újabb gyanúsítottat európai elfogatóparancs alapján Horvátországban fogták el, kedden adták át őket a magyar hatóságoknak.
Közülük két ember büntetett előéletű, különös visszaeső, korábban kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés és más bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte őket a Pécsi Törvényszék.

A címlapfotó illusztráció.