×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fokozódik a migrációs nyomás

 

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 59 határsértő Csongrád megyében az éjszaka.

Péntek reggel 23 fő határsértőt tartoztattak fel Kiszombor és Röszke közigazgatási területén, valamint a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen a rendőrök. Rajtuk kívül 36 fő bejutását pedig megakadályozták – olvasható a police.hu közleményében.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai május 29-én éjfél és 8 óra 10 perc között négy esetben, összesen 23 határsértőt tartóztattak fel.

Ellenőrzésük során a férfiak közül ketten líbiai, hárman szír, hatan marokkói, a többiek pedig palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a migránsok folyamatosan próbálkoztak az illegális határátlépéssel. A szolgálatot teljesítő állomány több helyszínen, 36 személyt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen – állt a közleményben.