×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Letartóztatták a Bajcsy-Zsilinszky úton rendőrök elől menekülő autóst

 

Letartóztatták azt a rendőrök elől menekülő autóst, akit egy pizzafutár állított meg a fővárosban a múlt héten.

A Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítanak. A bíróság a kényszerintézkedés végrehajtásának helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

A megalapozott gyanú szerint a férfi május 23-án a Deák tér irányából a Nyugati tér felé tartott autójával. Az Andrássy úti közlekedési lámpánál a mellette lévő rendőrautóban ülő rendőrökkel indulatosan, agresszívan beszélt.

A férfi a rendőrök kérésére lehúzódott az úttest jobb oldalára, azonban amikor a rendőrök kiszálltak az autóból és elindultak felé,

fenyegetve és szidalmazva őket hátramenetbe kapcsolt és feléjük hajtott,

egyiküket megkísérelte elsodorni.

Ezt követően a férfi nagy sebességgel elindult a Nyugati tér irányába és az időközben a gépkocsiját elölről megközelítő másik rendőrt is megpróbálta szándékosan elütni. A továbbra is menekülni próbáló gyanúsítottat végül egy robogós civil segítségével sikerült a rendőröknek megállítaniuk.

A férfi a rendőri intézkedésnek is ellenállt, megbilincseléséhez testi kényszert kellett alkalmazni. Az eset során az egyik rendőr 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A gyanúsítottnak nem volt érvényes jogosítványa, és az első vizsgálatok szervezetében alkoholt mutattak ki.
A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottat pszichiátriai betegsége miatt korábban kezelték.

A közlemény szerint alappal lehet tartani attól, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban részt vevőket vagy mást megfélemlítene, és ezzel a bizonyítás meghiúsítására törekedne.

A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban vele szemben korábban több eljárás is indult.

Tekintettel a férfi agresszív magatartására, valamint arra, hogy a cselekmény elkövetése után is folyamatosan fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket, megalapozottan feltehető az is, hogy kényszerintézkedés nélkül újabb hasonló bűncselekményeket követne el, vagy cselekményét folytatná.

A végzés nem végleges – olvasható a törvényszéki közleményben.

A címlapfotó illusztráció.