×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az elsőfokú ítélet elfogadását kezdeményezték a taxisofőrre támadó férfi ügyében

 

Az elsőfokú ítélet helyben hagyását kezdeményezte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblánál annak a férfinek az ügyében, aki késsel egy taxisofőrre támadt 2018 májusában.

Medveczky Gábor fellebbviteli főügyész csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közleményben emlékeztetett: a vádlott Budapesten, fuvar közben késsel tizennégyszer megszúrta a taxisofőrt, és megölésével fenyegetve pénzt követelt tőle. Amikor a taxis átadta a pénztárcáját, a férfi hátrahagyta a vérző sértettet. Csak a véletlennek köszönhető, hogy a sofőr nem szenvedett életveszélyes sérüléseket – írta.

Hozzátette: a férfi korábban egy másik taxist is kirabolt, valamint többször követett már el erőszakos vagyon elleni bűncselekményt.

A Fővárosi Törvényszék az elkövetéskor 32 éves férfit emberölés kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványában az elsőfokú ítélet helyben hagyása mellett kezdeményezte a büntetés enyhítését célzó védelmi fellebbezés elutasítását is – olvasható a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.