Több tízmillió forintnyi zsákmányt talicskán tolt el egy betörőbanda - VIDEÓ

 

Őrizetbe vették a szigetszentmiklósi nyomozók azt a két férfit, akik harmadik társukkal több tízmillió forintnyi zsákmányt talicskáztak ki egy dunavarsányi házból.

A betörők 2019. december 29-ről 30-ra virradó éjszaka Dunavarsányban átmásztak egy ház hátsó kerítésén, félretoltak egy üveglapot, így bejutottak a teraszra, ahol felfeszítették a hálószoba ablakának redőnyét, és betörték az üveget. A házban volt idejük körülnézni, szinte mindent vittek, ami mozdítható volt, még azt is, ami elsőre nem – közölte a rendőrség oldalán.


A falból két lemezszekrényt is kitéptek, majd szállítóeszköz után néztek. A kiszemelt házhoz ugyanis előzőleg gyalog érkeztek, ezért dolguk végeztével magukhoz vettek egy gyerek talicskát, felpakolták rá a több mint félmázsás szajrét, majd eltolták az éjszakába. A háztól nem messze szétverték a lemezszekrényeket, kiürítették, majd elmenekültek az összesen közel 50 millió forintot érő pénzzel, nagy értékű karórákkal, arany ékszerekkel, személyes iratokkal – tette hozzá a rendőrség.

A nyomozók nyomkövető kutya és térfigyelő kamerák segítségével keresték az elkövetőket.

A nyomozás május 12-én hozott jelentős eredményt, a tetteseket azonosították és elfogták. Két Pest megyei férfit, a 41 éves D. Ferencet és a 22 éves Gy. Ferencet előállították és őrizetbe vették. A bandához tartozó harmadik azonosított társuk, a 49 éves Gy. Endre jelenleg egy időközben elkövetett bűncselekmény miatt letartóztatásban van. A nyomozók a gyanúsítottak lakásán házkutatást tartottak, a betörésből zsákmányolt ékszerek és pénz egy részét megtalálták és lefoglalták.

Kihallgatásán mindhárom gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, de lopás megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ellenük.