×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem működik a méltányossági kérelmeket fogadó elektronikus rendszer

 

Technikai hiba miatt nem működik az az elektronikus rendszer, amelyen keresztül be lehet nyújtani az államhatár átlépésével összefüggő méltányossági kérelmeket – közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata szerdán a police.hu-n.

Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón azt mondta, szerdától csak elektronikusan nyújthatók be a személyforgalomra vonatkozó beutazási szabályok alóli felmentés iránti méltányossági kérelmek.

A rendőrség szerda este azt írta a honlapján, hogy az elektronikus ügyintézést támogató inNOVA portáljuk működésében technikai hiba lépett fel; az üzemzavar elhárításáig az ügyfélkapuval vagy cégkapuval rendelkező ügyfelek a rendőrség hivatalos honlapján az Elektronikus ügyintézés/„Méltányossági kérelem Magyarországra történő beutazáshoz” menüpontban található űrlap igénybevételével nyújthatják be kérelmüket.

A beutazásokkal kapcsolatos általános tájékoztatót az információs vonalakon (06/80-277-455; 06/80-277-456; 1818) vagy a koronavirus@bm.gov.hu e-mail címen kaphatnak az érdeklődők – tették hozzá.