Nemi erőszak miatt vettek őrizetbe egy nigériai férfit a fővárosban - VIDEÓ

 

Tanulmányi céllal jött Magyarországra az a 22 éves egyetemista férfi, aki a gyanú szerint fojtogatott, majd megerőszakolt egy szexuális szolgáltatást hirdető nőt Budapesten a VII. kerületben a hétvégén.

Szombaton délután tett bejelentést egy nő a rendőrségen, hogy VII. kerületi lakásában megerőszakolta egy férfi. A nyomozóknak a nő elmondta, hogy egy szexuális szolgáltatást hirdető internetes oldalon került kapcsolatba a férfival, aki fel is kereste őt a lakásán. A nő a szexuális szolgáltatásért előre kérte a megbeszélt összeget, a férfi azonban nem akart fizetni, ezért a nő elküldte. A nigériai férfi nem akart a lakásból elmenni, a nőt fojtogatta, megerőszakolta, majd elmenekült – közölte a rendőrség oldalán.


A nyomozók azonnal elkezdték az ismeretlen elkövető felkutatását. Elemezték a környéken lévő térfigyelő kamerák felvételeit és ellenőrizték a sértettől kapott információkat is. Így sikerült azonosítaniuk a feltételezett elkövetőt, a 22 éves E. I. Joseph nigériai állampolgárt, akit elfogtak.

A 22 éves – érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező – nigériai férfit szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az egyetemista tagadta a bűncselekmény elkövetését. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatására.