Elfogták a nagykőrösi kettős gyilkosság gyanúsítottját

 

Egy leégett ingatlanról és két ott talált holttestről érkezett bejelentés a rendőrségre múlt hét szerdán. A bejelentő rokonait  kereste fel, de csak élettelen testükre lelt a nagykőrösi bérleményben. Mint később kiderült, mindketten erőszakos halált haltak – közölte honlapján a rendőrség.

A nyomozók lépésről lépésre haladtak a kegyetlen bűncselekmény felderítésében, a munka öt nappal később áttörést hozott.

A helyszíni szemlén rögzített nyomok értékelése, az adatgyűjtés, a tanúk felkutatása, kikérdezése, az információk ellenőrzése, a helyszín környékének, az áldozatok ismerősi körének feltérképezése eredményeként egy 18 éves román állampolgárt hallgatott ki a rendőrség.

A gyanúsított V. Csaba vallomásából kiderült, hogy múlt hét kedden bement későbbi áldozatai albérletének udvarára, cigarettát kért, majd felajánlotta, hogy segít fát vágni. Aprítás közben beszédbe elegyedett az ott laló fiatalemberrel, aki elmondta, hogy apjával együtt tele vannak pénzzel.

(Fotó: Police.hu)

Ezt hallva V. Csaba meglendítette a baltát, a fejsérülésétől a földre hanyatló áldozatától megszerezte mobiltelefonját, majd bement a házba, és a fiatalember 51 éves apját is fejbe vágta. Átkutatta táskáját, pénzt azonban nem talált.

A kettős gyilkosságot beismerő, a nagy valószínűséggel a nyomok eltüntetésére gyújtott tűzről hallgató V. Csaba ellen őrizetbe vétele mellett több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a rednrőség, egyben kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását.