×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb, szájmaszkokkal üzletelő csalót tartóztattak le

 

Csalás gyanúja miatt letartóztatott a Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap egy férfit, aki szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult a honlapján, de azokat a vételár átutalása után nem juttatta el a vevőknek – közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

Azt írták: a gyanú szerint a férfi egy weboldalon koncertjegyeket, később szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult, egy alkalommal pedig elvállalta egy gépjármű Magyarországra szállítását is.

A hirdetések teljesítése nem állt szándékában, célja kizárólag a jelentkezők pénzének megszerzése volt. A neki vételárként vagy előlegként átutalt – egyes esetekben több tíz- vagy százezer forintos – összegeket megtartotta, a hirdetett termékeket pedig nem biztosította a sértetteknek.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, vagyon elleni bűncselekmények miatt többször állt bíróság előtt. A mostani bűncselekményeket is folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el.

Hozzátették: a férfi egzisztenciális helyzete rendezetlen, alkalmi munkát végez, de a jövedelméről konkrét adatokat nem tudott közölni. Mindezek miatt a bíróság szerint feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában újabb hasonló bűncselekményt követne el, így esetében a legszigorúbb kényszerintézkedés kiszabása szükséges.

A bíróság egyebek mellett több rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, a végzés nem végleges.