Elítéltek egy idős nőt megölő kegyetlen gyilkost

 

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki megölt és kirabolt egy idős nőt 2014 nyarán a baranyai megyeszékhelyen – tájékoztatta a Pécsi Törvényszék a nem jogerős ítéletről csütörtökön az MTI-t.

Az ügy elsőrendű vádlottja a nő lakásfelújításán dolgozott. 2014 év nyarán a társával 100 ezer forintot vitt el az ingatlanból, és amikor a nő erre rájött, az elsőrendű vádlott olyan mértékben bántalmazta, hogy eszméletét vesztette.

A történteket az ügy – italozó életmódot folytató, de a sértettel jó kapcsolatban lévő – harmadrendű vádlottja fedezte fel véletlenül, aki azonban a földön fekvő sértettet meglátva pánikba esett, és a helyszínről segítségnyújtás vagy a rendőrség, a mentők értesítése nélkül elrohant.


Az elsőrendű vádlott ezt követően a még életben lévő, de eszméletlen sértett arcát, fejét többször megszúrta, majd a lakásban magára hagyta.

A rendőrséget a támadás után az idős nő barátnője értesítette, miután többször sikertelenül kísérelte meg elérni a sértettet.

Az elsőrendű vádlottat, mint visszaesőt, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Az ítélet értelmében ő legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A másodrendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt, lopás miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre, míg a harmadrendű vádlottat segítségnyújtás elmulasztása miatt pénzbüntetésre ítélték.

Az ügyész, a harmadrendű vádlott és védője a fellebbezés bejelentésére gondolkodási időt kért, az elsőrendű vádlott és védője felmentés érdekében jelentett be fellebbezést, a másodrendű vádlott és védője az ítéletet tudomásul vette. Az ítélet így nem jogerős.

A címlapfotó illusztráció.