Megöltek szilveszterkor egy dunavarsányi férfit

 

Elfogtak a rendőrök három embert, akik a gyanú szerint szilveszterkor agyonvertek egy dunavarsányi férfit – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

A nyomozás adatai szerint az ötvenhat éves férfi az év utolsó napján, egy szilveszteri buli közben halt meg az otthonában, a holttestére négy nappal később találtak rá a családtagjai.

A helyszínen az első orvosi vélemény alapján nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért az ügyben közigazgatási hatósági eljárás indult. Az igazságügyi szakértő bevonásával végzett boncolás során azonban, öt nappal később a férfi testén bántalmazásból eredő sérüléseket találtak, ezért az eljárást a büntetőeljárás szabályai szerint, emberölés bűntettének gyanúja miatt folytatták.

A rendőrség ettől számítva 24 óra alatt azonosította és elfogta a feltételezett elkövetőket. Körözést adtak ki egy harminchat éves tiborszállási férfi, negyvenegy éves élettársa és tizennyolc éves fia ellen, majd a Komárom-Esztergom megyei Naszály településen fogták el őket: a két férfi épp elindult gépkocsival, amikor egy rendőrautó elállta az útjukat, a nő pedig felszólításra lépett ki a házból.

Az épületben a rendőrök számos, a megölt dunavarsányi férfi otthonából származó tárgyat – mobiltelefonokat, ékszereket, élelmiszert – találtak. Lefoglalták a bujkálók autóját is, amely lopott volt, ezért körözték. A tiborszállási lakosokat őrizetbe vették, ellenük emberölés gyanúja miatt folyik eljárás.

A címlapfotó illusztráció.