Befejezték a nyomozást a nyírturai embercsempész ügyében

 

A járőrök 2019 júliusában a 4-es számú főúton, Nyírtura térségében ellenőriztek egy szlovák autóval közlekedő 27 éves szlovák állampolgárságú férfit. A jármű öt utasa – akik az eljárás adatai szerint bangladesi állampolgárok – okmányokkal nem rendelkeztek, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták igazolni – olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrök az illegális migránsokat előállították. A bangladesi férfiakat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

A szlovák állampolgárságú sofőrt a nyomozók embercsempészet gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított anyagi haszonszerzés érdekében segítséget akart nyújtani az Európai Unió területén illegálisan tartózkodó öt bangladesi férfinak, hogy őket az államhatárok illegális átlépésével Olaszországba szállítsa.

A férfi a bűncselekményt elismerte. A nyomozók előterjesztést tettek a 27 éves szlovák állampolgárságú férfi letartóztatására, melyet az illetékes bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A rendőrök az összegyűjtött iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.