Jogerősen tizenöt évre ítélték a lakótársát brutálisan bántalmazó szentesi férfit

 

Jogerősen 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta pénteken a Szegedi Ítélőtábla azt a szentesi férfit, aki 2013-ban brutálisan bántalmazta lakótársát, majd négy évvel később ámokfutása során saját gyermekeire és az édesanyára támadt.

A vádlott az élettársával és csecsemőkorú gyermekével 2012 novemberétől lakott rokonai szentesi házában. Röviddel később egy ismerősük szintén az épületbe költözött. December 30-án a két férfi összeveszett, a vádlott ököllel megütötte a sértettet. Másnap újból összeszólalkoztak, majd a vádlott szilveszter éjszakáján visszatért a házba, ahol újból lakótársára támadt.

Ököllel verte és rugdosta a férfi fejét, a testét, és végtagjait is sok ütés érte. A bántalmazás nyomait megpróbálták eltüntetni, a sértettet átöltöztették, és átvitték egy másik ingatlanba, ahová a vádlott időközben odaérkező édesanyja hívta ki a mentőket.


A sértettnek megrepedt a mája, több bordája eltörött, életmentő műtétet hajtottak végre rajta, két hónapos gyógykezelés után hagyhatta el a kórházat.

A vádlott 2017. augusztus 19-én egy ismerősénél bántalmazta két saját gyermekét, majd egy vasrúddal megütötte az unokái segítségére siető anyját. A nőnek sikerült a szomszédokhoz menekülnie.

A hazatérő vádlott rátámadt arra a férfira, akit 2013-ban is bántalmazott, majd újból megverte magával vitt gyerekeit. Az ekkorra már önkívületi állapotba került férfi ámokfutását rendőrök fékezték meg.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.

A címlapfotó illusztráció.