Sorra járta a szállodákat fiával, majd mindenhonnan fizetés nélkül távozott

 

Húszrendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy 41 éves nőt, aki álnéven jelentkezett be szállodákba, majd rendre fizetés nélkül távozott.

Valótlan adatokkal jelentkezett be szállodákba országszerte a 41 éves S. Dóra a fiával együtt, majd fizetés nélkül távozott – közölte a rendőrség.

Előfordult, hogy a recepción dolgozóknak feltűnt az adatok valótlansága és fizetésre szólították fel a nőt, de ennek nem tett eleget. Az esetek többségében azonban eltöltött pár napot a szállodában, majd fizetés nélkül távozott. Az országban összesen tíz hasonló bűncselekményről érkezett bejelentés, köztük egy esztergomi szállodából is, ahol a nő a fiával kilenc napot töltött el, majd fizetés nélkül távozott. Az esztergomi nyomozók hétfőn hallgatták ki gyanúsítottként S. Dórát.

A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, ellene nyolcrendbeli csalás bűntett, kétrendbeli csalás bűntettkísérlet és tízrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indítottak büntetőeljárást. Emellett vizsgálják, hogy a nő követett-e el további hasonló bűncselekményeket.

A címlapfotó illusztráció.