A baráti iszogatás az elmúlt évek egyik legbrutálisabb gyilkosságával végződött

 

Három embert ítéltek életfogytig tartó börtönbüntetésre az elmúlt évek egyik legbrutálisabb gyilkossági ügyében. Az áldozatnak annyi bűne volt, hogy jobban élt, mint ivócimborái. A bíróság ítélete szerint a vádlottak kéjjel öltek. A Kékfény riportja.

A büntetőügy előzményéről a bírósági tárgyaláson elhangzott, hogy a vádlottak a Borsod megyei Dövény helyi kocsmájában 2018 februárjában mulatoztak: egyikük egy Rocco nevű férfi, aki akkor nem rég szabadult a börtönből és élettársa Marietta, egy ismerősük, Pepes, valamint egy helybéli férfi, Albert.

Az este iszogatással telt, amely kezdte éreztetni hatását, és a társaság egyre irigyebben hallgatta Albertet, akinek jó munkája és szép háza volt a faluban. Miután a kocsma bezárt, Albert kitalálta, hogy a szomszéd faluban folytassák a tivornyát, ekkor azonban – a vallomások szerint – egy rossz mondattal megsértette Rocco élettársát, Mariettát. Valószínűleg ekkor határozták el, hogy megölik a férfit.


Időközben felbukkant Albert élettársa, Georgina. Kérlelte a férfit, hogy menjenek haza, de Albert még mulatni akart. Georgina vonakodva csatlakozott a társasághoz. Öten bepréselődtek Marietta kocsijába, és elindultak a pár kilométerre lévő Jákfalvára. Amikor kiértek a faluból, Rocco előrántott egy kést, és többször megszúrta a mellette ülő Albertet, akinek a nyakát is megvágta.

A pincében folytatódott a gyilkolás

Az autóval Jákfalváról a 25 kilométerre lévő Putnokra hajtottak, itt lakott Rocco korábbi felesége, akit felébresztettek, és elkérték tőle a pincekulcsot. A súlyosan sérült Albertet levonszolták a lépcsőn, és párjának végig kellett néznie, ahogy módszeresen kivégzik.

Albertet nem kímélték: szúrták, vágták, ahol csak érték. Az igazságügyi orvosszakértő 65 különböző sérülést talált a holttesten. A vallomásokból kiderült, hogy Rocco kifejezetten élvezte a brutalitást. Az éjszakai kínzás azzal ért véget, hogy Rocco fogta a kardját, és lefejezte Albertet.

Ezután a holttestet szőnyegbe tekerték, és betuszkolták a kocsiba. Majd visszaindultak Dövénybe. Útközben közúti ellenőrzés miatt meg kellett állniuk. Az autót vezető nő kiszállt, hogy elterelje a rendőrök figyelmét. Pénzbüntetést kaptak, mivel nem volt bekötve a biztonsági öv, és a gumik is kopottak voltak, de a szőnyegbe tekert holttestet nem vették észre a rendőrök.

A társaság Rocco dövényi házához autózott, és ott a holttestet az emésztőgödörbe dobták. Az elhunyt élettársát még két napig fogva tartották, majd mielőtt elengedték, halálosan megfenyegették, hogy a gyilkosságról senkinek nem beszélhet. Georgina ennek ellenére azonnal a rendőrségre ment.

Első fokon a Miskolci Törvényszék tárgyalta az ügyet. A kivégző brigádot több más bűncselekmény mellett különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták meg. 2019 nyarán hozták meg az elsőfokú ítéletet, Roccót és Pepest életfogytiglani fegyházra ítélték, Mariettát 25 évre, és bűnösnek találták Rocco volt feleségét is, akit négy év börtönbüntetésre ítéltek, amiért átengedte házának pincéjét, ahol a gyilkosság történt.

Az ítélet ellen fellebbeztek

A másodfokú tárgyalást a Debreceni Ítélőtáblán a múlt héten tartották, ahol az ügyész elmondta, kevesli a Rocco élettársára kiszabott 25 év börtönbüntetést, és életfogytiglani büntetést kért a vádlottra. Rocco ügyvédje ugyanakkor felmentést vagy legalábbis jelentős enyhítést kért. Az ügyvéd szerint Roccót aznap este valaki begyógyszerezte, ezért nem emlékszik arra, hogy mit tett. A másik két vádlott ügyvédje is szót kapott. Mindketten azzal mentegették védencüket, hogy félelmükben cselekedtek, mert Rocco megfenyegette és kényszerítette őket.

A Debreceni Ítélőtábla Rocco volt feleségének büntetésén enyhített. A két férfi büntetését a bíróság helybenhagyta, életfogytiglani büntetésüket le kell tölteniük. Rocco élettársát, Mariettát is életfogytiglani börtönre ítélték. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 25 évben határozták meg. Az ítélet jogerős.