Robbantással fenyegetett üzemeket egy ajkai férfi

 

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította bíróság elé az Ajkai Járási Ügyészség azt a 32 éves férfit, aki a levegőszennyezésre hivatkozással két helyi üzem felrobbantásával is fenyegetőzött – olvasható az ügyészség honlapján.

A vád szerint a férfi 2019 októberében, röviddel egymás után, a saját laptopjáról küldött fenyegető tartalmú üzeneteket a két cég hivatalos e-mail címére.

A vádlott az egyik levélben azzal fenyegetőzött, amennyiben az üzem nem szünteti meg a város levegőjének kormosítását, akkor hamarosan a földdel lesz egyenlő, majd a másik céget is megfenyegette, hogy felrobbantja az egész gyárat, ha továbbra is szennyezik Ajka levegőjét.

A fenyegetések miatt mindkét cég vezetője a rendőrséghez fordult, amely rövid időn belül eljutott a férfihoz, és lefoglalta a számítógépet, melyről az üzeneteket küldte.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva – alig egy hónappal az eset után – a vádlottat bűnösnek mondta ki kétrendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntettében, ezért 140 000 forint pénzbüntetésre ítélte, amelyet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vett.