Lopott autóalkatrészeket találtak egy budakalászi autószerelőnél

 

A rendőrségre szerdán érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi egy budakalászi családi ház udvarán Toyotákat bont szét. Felmerült a gyanú, hogy ezek az autók bűncselekményből származnak – olvasható a rendőrség honlapján.

A nyomozók még aznap Budakalászon elfogták a 43 éves Sz. Ferencet. A rendőrök több helyen is kutatást tartottak, ahol Toyota és Lexus autók szétbontásából származó alkatrészeket találtak, illetve olyan elektronikai eszközöket, amelyekkel autókat lehet lopni.

Az alkatrészek között például volt egy olyan motorblokk, amit egy 2019 márciusában a XVI. kerületből ellopott Lexusból származott. A gyanú szerint az autószerelő tudta, hogy olyan bontott alkatrészeket vesz, amelyeket korábban lopott autókból szereltek ki.

A férfit egyrendbeli orgazdaság vétség, valamint négyrendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Sz. Ferencet őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság pénteken elrendelt.

A címlapfotó illusztráció.