Német rendőrök kapcsolták le a magyar kábítószerfutárokat

 

A rendőrség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy szerb férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a 41 éves szerb állampolgárságú M. Attila szervezte nagy mennyiségű kábítószer csempészetét Hollandiából Magyarországra, és egy újabb szállítmány szállítását tervezte, amiért 2019 novemberében Hollandiába utazott – olvasható a rendőrség honlapján.


Az ott beszerzett kábítószert két magyar férfinek adták át, akik két gépkocsival indultak Magyarországra. Kedden a német rendőrök útjuk közben ellenőrizték B. Dániel 25 éves és K. Viktor 35 éves magyar állampolgárokat.

B. Dániel autójában egy speciálisan kialakított rejtekhelyen 12 kilogramm kábítószergyanús fehér port – a gyorsteszt alapján amfetamint­ – találtak, amit le is foglaltak a rendőrök, majd a két férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ezzel egyidőben a KR NNI munkatársai tartózkodási helyén, egy Zala megyei településen elfogták M. Attilát, akinek lakásán kutatást tartottak a nyomozók, és nagy mennyiségű készpénzt, eurót és egy gépkocsit foglaltak le.

M. Attilát előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit az illetékes bíróság elrendelt.