Jogerősen húsz évre ítélték a szamossályi gyilkost

 

„A Debreceni Ítélőtábla kedden helybenhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét, és jogerősen húsz év fegyházra ítélte azt a férfit, aki 2016-ban betört egy szamossályi házba, halálra verte a tulajdonost, egy másik rablásban pedig súlyos testi sértést okozott” – közölte a táblabíróság sajtószóvivője.

Fórizs Ildikó közleményében azt írta, hogy T. M.-et nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében és életveszélyt okozó testi sértés kísérletében mondták ki bűnösnek.

A bíróság által megállapította, hogy a vádlott 2016-ban italozás után vascsővel bemászott egy szamossályi udvarba, majd betört a házba, és pénz után kutatott. Az ott lakó hatvanegy éves nő tetten érte a férfit, aki a csővel nagy erővel fejen ütötte, majd a földre eső nőt még legalább nyolc-kilencszer bántalmazta. A sértett a helyszínen meghalt.

A férfi néhány órával később egy hatvankilenc éves férfi házába is betört, a tulajdonos tetten érte, majd dulakodni kezdtek. A vádlott kalapáccsal többször fejbe ütötte a sértettet, majd elmenekült a helyszínről. Az idős férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A címlapfotó illusztráció. 

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.