Két napon belül kétszer is elfogtak egy soproni kábítószeres fiatalt

 

Fotó: police.hu

A rendőrök november elsején 23 óra 10 perckor igazoltatták egy kocsi vezetőjét és utasait Sopronban. Az ellenőrzéskor mindhárman láthatóan zavartan viselkedtek, a járőrök kérdéseire kitérő, illetve eltérő válaszokat adtak, a szemkontaktust pedig kerülték, ezért az intézkedők átvizsgálták az autót és a fiatalokat. Az egyik 24 éves peresztegi utas nadrágjából és pénztárcájából kábítószergyanús zöld növényi törmelék és fehér por, míg a másik 20 éves soproni utas zsebéből szintén fehér por került elő – közölte a rendőrség honlapján.


Kifejtve, hogy mindhárom fiatal elismerte a helyszínen, hogy kábítószert fogyasztott, ezért őket előállították. Az ismételt ruházatátvizsgáláskor a 25 éves soproni sofőr alsónadrágjában is további kábítószergyanús anyagokat találtak. Az alkalmazott drogteszt pedig valamennyiük esetében pozitív értékeket mutatott.

A nyomozók szombat hajnalban a három férfit kábítószer birtoklása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Alig telt el egy nap – vasárnap délután – a soproni buszpályaudvaron újra ellenőrizték a rendőrök a 20 éves soproni fiatalembert. A fiatal ruházatában – bankjegybe csomagolva – ismét kábítószergyanús anyagot találtak az egyenruhások, amit lefoglaltak. A férfit elfogták, majd előállítását követően egy újabb büntetőeljárást indítottak ellene.