Műszaki hiba okozhatta a halálos balesetet az M5-ös autópályán

 

A rendelkezésre álló adatok szerint feltehetőleg műszaki hiba okozta az M5-ös autópályán történt balesetet, amelyben heten haltak meg hétfő hajnalban – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Cikkünk frissült.

Szabó Szilvia elmondta, egy Budapest felé tartó szerb kamion hajnali fél három körül az autópálya 146-os kilométerénél, Balástya közelében átszakította a szalagkorlátot és összeütközött a szemközti sávokban érkező két személyautóval. A járművek kigyulladtak, az autókban utazó hét ember a helyszínen meghalt.

Az egyik személyautóban négy román állampolgár – két felnőtt és két gyermek – utazott, a másik jármű utasainak azonosítása még tart – közölte a százados.

A Budapest felé vezető oldalon azóta megindult a forgalom, a Röszke felé utazók a sztrádát Kisteleknél tudják elhagyni, majd a balástyai felhajtónál térhetnek vissza és haladhatnak tovább – tudatta a szóvivő.

Feloldották az útzárat, az országhatár irányába is újra járható az M5-ös autópálya Balástyánál – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.