Két kábítószer-termesztőre is lecsaptak a csornai rendőrök - VIDEÓK

 

Lakossági bejelentés alapján Rábcakapin és Lébényben intézkedtek a rendőrök kedden délután. Elsőként egy lébényi családi házhoz mentek, ahol a ház egyik melléképületében több sátorban összesen 99 tő cserépbe ültetett marihuánát, illetve majd 4 kiló száraz növényi törmeléket, továbbá a növények termesztéséhez szükséges berendezéseket találtak, amiket lefoglaltak. Az ingatlan lakóját, a 43 éves K. Csabát elfogták és előállították – közölte a rendőrség honlapján.

Hozzátéve, hogy ezt követően Rábcakapin egy családi házhoz tartozó pincében összesen 64 tő, cserépbe ültetett, különböző méretű marihuánát találtak az ott élő, 43 éves J. Gábornál. A nyomozók lefoglaltak még majd egy kilogramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, közel másfél kiló növényi szárdarabot, valamint összesen fél kilogramm szárított növényi törmeléket.

A pincében lebukott egy 27 éves jánossomorjai férfi is, aki elismerte, hogy kábítószert fogyasztott, ezért őt és tulajdonost is elfogták, majd mindkettőjüket előállították.

Őrizetbe vételük mellett K. Csabát, J. Gábort és 27 éves jánossomorjai férfit is kihallgatták. Mindhárom férfi elismerte a bűncselekmények elkövetését.