Autót is elvitt a háztól a zabari sorozatbetörő

 

A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 32 éves, zabari férfi letartóztatására tett indítványt, aki lakhelyén több helyre is betört, valamint egy autót is ellopott.

A gyanú szerint a férfi először 2019 júniusában egy falubelijének lakatlan családi házába tört be, és olajradiátort, cipőket, konyhai eszközöket, a melléképületből pedig egy kerékpárt tulajdonított el – írja honlapján az ügyészség.

Rövid idő elteltével a gyanúsított egy másik házba is betört úgy, hogy annak ablakát betörte, valamint a pinceajtót is felfeszítette. Onnan mosógépet, centrifugát, televíziót, gázpalackot és különféle háztartási eszközöket vitt el. Az elkövető a sértetteknek összesen 255 000 forint kárt okozott, amely nem térült meg.


Alig két hónappal később a gyanúsított a szomszédja utcán parkoló kisteherautóját az abban felejtett kulccsal beindította, és elhajtott. Rövid távolság megtétele után azonban az ittas és jogosítvánnyal sem rendelkező férfi a járművel egy fának ütközött, majd az árokba csúszott, melynek következtében annak eleje összetört.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a büntetett előéletű, több büntetőeljárás hatálya alatt álló férfi letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte.