Időseket kifosztó csaló bandát kaptak el

 

Elfogtak a rendőrök négy férfit, akik a gyanú szerint közüzemi szolgáltató munkatársainak adták ki magukat és nyugdíjasoktól csalták ki megtakarított pénzüket Békés, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében is.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Több százezer forintot vitt el egy férfi még július 30-án egy muronyi nyugdíjastól. Az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát és azt állította, hogy le kell olvasnia a villanyórát. A 85 éves férfi mondta neki, hogy hozzá mindig ugyanaz a leolvasó jár, de az idegen megtévesztette azzal, hogy az a munkatársa éppen szabadságon van. Az idős férfi végül beengedte az előzetes tájékoztatás nélkül érkezett idegent, aki azt állította, hogy túlfizetése van, egy nagyobb címletű pénzből adjon vissza. Mikor ez megtörtént és kifigyelte, hogy a nyugdíjas honnan veszi elő a pénzét, megkérte őt, hogy menjen ki, kapcsolja le a megszakítót, mert valamit még meg kell mérnie. Így egy rövid időre egyedül tudott maradni a lakásban. Miután elment, az idős férfi észrevette, hogy eltűnt a megtakarított pénze – részletezte a rendőrség honlapján.

Hozzátéve, hogy még ugyanezen a napon, szintén Muronyban, egy másik nyugdíjastól a gyanú szerint ugyanaz a férfi magát akkor már a vízszolgáltató munkatársának kiadva vitt el több tízezer forintot.

A békési rendőrök több megyére kiterjedő nyomozást folytattak, aminek eredményeként kedden a Pest megyei Ócsán elfogták a 27 éves edelényi Cs. Norbertet. A férfi a gyanú szerint a két muronyi nyugdíjas mellett áprilisban egy 85 éves péri férfit és május 31-én egy 88 éves tatabányai asszonyt is kifosztott. Elfogásakor vele volt még három férfi, akikkel kedden egy tatabányai nyugdíjas nőtől szerezték meg a pénzét és két arany gyűrűjét.

A rendőrség Cs. Norbertet és társait, a 46 éves sajtószentpéteri L. Jenőt, a 49 éves mezőkövesdi S. Istvánt és a 33 éves szintén mezőkövesdi M. Ádámot csoportosan, bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe. A nyomozók azt még vizsgálják, hogy gyanúsíthatóak-e további, hasonló bűncselekmények elkövetésével.