Laskagombával álcázta a marihuánaültetvényt - VIDEÓ

 

Laskagombával álcázva és veszélyes spórákra hivatkozva légzőkészüléket adott a nyomozóknak, hogy ne érezzék a kábítószer szagát, de a trükk nem jött be. Lebukott a minap a fővárosi kannabisztermesztő.

A rendőrség kábítószer-birtoklás miatt nyomoz a 41 éves, budapesti F. Gyula ellen, aki a XXII. kerületi ingatlanához tartozó barlangrendszerben kannabiszt termesztett.

A 19. században mészkőbányászat során kivájt barlangrendszerből alakították ki a jelenleg – legtöbbször – gombatermesztésre használt föld alatti helyiségeket. A gyanúsított a lakóháza mellett egy ilyen járatrészt bérelt a helyi önkormányzattól. A vájat első részében laskagombát termesztett, míg utólag, falazással leválasztotta a helyiség hátsó, megközelítőleg 400 négyzetméteres részét, amelyen egy ventilátorral álcázott rejtekajtót alakított ki, és e mögött termesztette a marihuánát – közölte a rendőrség honlapján.

Kedden házkutatást tartottak a férfinál a rendőrök, akiket megpróbált megtéveszteni. A gomba spóráinak veszélyességét hangsúlyozta a nyomozóknak azért, hogy légzőkészülékek viselésével ne lehessen a kábítószer jellegzetes szaga alapján a rejtekhely nyomára bukkanni. A nyomok, valamint a férfi magatartása alapján a rendőrök végül megbontották a falat, és megtalálták a járatrendszer további termeit, valamint az azokban kialakított kannabiszültetvényt, amely 386 tő, szüret előtt álló növényt tartalmazott. A gyanú szerint már hosszabb ideje folyt a marihuána termesztése.

Mindezt tetőzte még az is, hogy a férfi a növények megvilágításához és szellőztetéséhez a villanyóra megkerülésével jutott áramhoz. Ez lehetett az oka a környéken az elmúlt időszakban tapasztalható áramkimaradásoknak is – tette hozzá a rendőrség.

A nyomozók kihallgatták F. Gyulát, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.