Mentőt hívtak áldozatukhoz a gyilkosok

 

Egy bevásárlóközpont mosdójában bántalmazták a sértettet, aki később belehalt sérüléseibe. A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

A vádlottak, egy 25 és egy 29 éves férfi 2017 novemberében egy XIII. kerületi hipermarketben találkoztak a sértettel, aki korábban többször lopott a 25 éves férfitól, aki emiatt már többször megverte – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A 25 éves férfi bevásárlóközpont egyik mellékhelyiségében számonkérte a sértettet, aki, mivel ittas állapotban volt nem tudott megfelelően válaszolni. A fiatalabb férfi ezért bántalmazni kezdte, és ugyan a sértett elesett, vérzett, a vádlott nem hagyta abba a bántalmazást.

A 29 éves férfi kezdetben figyeléssel biztosította a mellékhelyiségben társa cselekményét, majd ő maga is bántalmazta a sértettet. Egy idő után a vádlottak felhagytak a sértett bántalmazásával, megmosdatták, majd mentőt hívtak hozzá. Mindkét vádlott megvárta a helyszínen a mentőket. A sértetten életmentő műtétet hajtottak végre, azonban a férfi tíz napon belül elhunyt.

A vádlottak – amíg nem értesültek a sértett haláláról – több személynek is dicsekedtek azzal, hogy nagyon megverték a sértettet.

A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen társtettesként elkövetett, halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az elkövetők kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.