Tizenhét kiló drogot találtak a Szigeten elfogott hollandok autójában

 

Megtalálták a Sziget Fesztiválon elfogott két holland drogkereskedő autóját, amelyből tizenhét kilónyi drog került elő. Összesen százmillió forint értékű kábítószert foglaltak le tőlük – tájékoztatott honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Múlt kedden a Sziget Fesztiválon két huszonéves holland férfi sátrában és csomagmegőrző széfjében csaknem 2700 ecstasytablettát, 128 gramm – előre porciózott – marihuánát, műanyag fiolákban 451 marihuánás cigarettát, valamint a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak és foglaltak le a rendőrök. A dílerek árlistát is készítettek.

A rendőrök találtak egy slusszkulcsot is, de az azóta letartóztatott hollandok nem árulták el, hogy hol van az autójuk – közölték. Végül a III. kerületi Reményi Ede utcában megtalálták az autót, amelyből egyebek mellett csaknem négyezer ecstasytabletta és műanyag fiolában 15 kilónyi marihuánás cigaretta került elő.

A két holland férfinál így összesen – körülbelül százmillió forint értékben – húszezer adag kábítószer volt – olvasható a Police.hu oldalon.