Meghosszabbították az ócsai bankrabló házaspár letartóztatását

 

Meghosszabbította a járásbíróság annak az ócsai házaspárnak a letartóztatását, amely a gyanú szerint több fegyveres bankrablást követett el Pest megyében és a fővárosban – tette közzé a Budapest Környéki Törvényszék pénteken a honlapján.

A pár 2016-ban kötött házasságot, és azóta folyamatosan anyagi nehézségekkel küzdött, idén júniusig több mint 20 millió forintos tartozást halmozott fel. Kilátástalan anyagi helyzetüket pénzintézetek kifosztásával akarták megoldani.

A nyomozás eredetileg a június 18-án Üllőn elkövetett rablás miatt indult, ám időközben kiterjedt a július 1-én Bugyiban, majd a még 2016 augusztusában egy budapesti, X. kerületi bankfiókban elkövetett rablásra is.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája csütörtökön hosszabbította meg a házaspár július elején elrendelt letartóztatását, a döntés nem jogerős, de végrehajtható.

Korábban az ügyészség azt közölte, hogy a házaspár autóval ment a pénzintézetekhez, a nő ügyfélként bement, körülnézett, majd a látottakról beszámolt férjének, aki kis idő múlva fegyverrel vagy annak utánzatával visszament, és azt az egyik alkalmazottra szegezve követelte a pénzt.

A gyanúsítottak a két Pest megyei helyszínen több mint kétmillió forintot raboltak. A második után nem sokkal elfogták őket.