Gondatlanság okozta a halálos tüzet a MOM Sportközpont tetején

 

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen a MOM Sportközpont tetején történt hétfő esti tűzeset miatt, amelyben egy nyolcéves gyermek meghalt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a nyomozók megállapították, hogy a tűzeset előtt három testvér a közeli parkban játszott, és amikor az édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük ketten a MOM Sportközponthoz mentek.

Helyszínelők dolgoznak 2019. június 24-én Budapesten, a Csörsz utcában, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont tetején, ahol egy használaton kívüli faházban tűz keletkezett (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A tizenegy éves fiú és a nyolcéves kislány felment a sportközpont lezárt tetejére, majd az ablakon bemásztak az ott lévő, használaton kívüli faházba és tüzet okoztak benne.

A gyorsan terjedő tűz elől megpróbáltak kimenekülni, de a kislány az épületben rekedt. A tűzoltók eszméletlen állapotban hozták ki az épületből, újraélesztését a mentők azonnal megkezdték, de a gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen meghalt.

Bátyját kórházba vitték, ahol a nyomozók meghallgatták.

A tűzeset bekövetkezéséért harmadik személy büntetőjogi felelőssége eddig nem merült fel – írták.