Elrendelte a bíróság a széklábbal gyilkoló férfi kényszergyógykezelését

 

Elrendelte a Budapest Környéki Törvényszék kedden annak a férfinak a kényszergyógykezelését, aki tavaly széklábbal megölt egy embert egy szigetszentmiklósi hotelben, mert állítása szerint a Sátánt látta benne. A vádlottat a jogerős ítéletben – büntethetőséget kizáró ok, kóros elmeállapot miatt – felmentették az emberölés bűntettének és a testi sértés kísérletének vádja alól.

A bíróság az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a férfi 2018. március 1-jén bejelentkezett egy szigetszentmiklósi hotelbe, ahol késő este a férfi a szálloda mosókonyhában tűnt fel, és sem az ott dolgozó, sem a hotel gondnokának kérésére nem volt hajlandó onnan távozni. Később a két ember ellenőrzésképpen visszament, a vádlott a száradni felakasztott lepedők mögül lépett elő, és akkor – vallomása szerint – úgy gondolta, hogy egyikük a Sátán, ezért ököllel többször megütötte, és közben artikulálatlanul kiabált.

A gondnok megpróbálta megakadályozni a bántalmazást, ekkor a vádlott egy székkel rátámadt. A gondnoknak sikerült elmenekülnie, és hívta a 112-es segélyhívószámot.

A magára maradt másik sértettet a vádlott az összetört székdarabbal nyakon, majd szemen szúrta, végül a szájába adott egy bonbont és rátaposott. Az áldozat a bántalmazásba a helyszínen belehalt.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértői vizsgálat szerint a vádlott a cselekmény elkövetésekor kóros elmeállapotban szenvedett – áll a közleményben.