Kerékpárosokat ellenőriztek a rendőrök a Velencei-tónál

 

A balesetetek megelőzéséért kerékpáros razziát tartott a rendőrség a Velencei-tónál. Főleg a kötelező tartozékokat és a közlekedési szabályok betartását ellenőrizték. Akinél mindent rendben találtak, azok apró ajándékokat kaptak, hogy később is emlékezzenek a biztonságos közlekedés fontosságára. A szabályszegőkre viszont büntetés várt – közölte az M1 Híradója.

A szabálytalankodókra csekk, a szabályosan közlekedő kerékpárosokra pedig ajándék várt a Velencei-tó körüli bicikliút agárdi szakaszán felállított ellenőrző ponton. Az előírt felszerelés mellett a gárdonyi rendőrök ellenőrizték a fékek és a gumiabroncsok állapotát is. Voltak, akiket gyorsan le is vizsgáztattak.

Az ellenőrzött kerékpárok csaknem felénél találtak valamilyen hiányosságot. A szabálytalankodók ezúttal megúszták egy figyelmeztetéssel. Akinél mindent rendben találtak, a biztonságot növelő, apró ajándékokkal, például lámpával, fényvisszaverővel, vagy élénk színű mellénnyel jutalmazták meg.

Az ellenőrző ponton regisztrálni lehetett a kerékpárokat. Ezt a lehetőséget többen is kihasználták. A Híradóban megszólaló kerékpáros azt mondta, a hatósági nyilvántartásba vétel akkor is hasznos lehet, ha ellopják a járművet vagy ha valaki használt biciklit akar vásárolni.

A nyári iskolai szünet első napjára időzített fokozott ellenőrzés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a szabályos közlekedés fontosságára.

Magyarországon évente átlagosan háromezer, személyi sérüléssel járó kerékpáros baleset történik. Ezek közül nyolcvan halálos kimenetelű. Ezeket a számokat szeretnék csökkenteni a gárdonyi rendőrök a mostanihoz hasonló kerékpáros razziákkal.

A címlapfotó illusztráció.