Dunai hajóbaleset: drón használata miatt intézkedtek a rendőrök

 

Engedély nélküli drón használóval szemben intézkedtek a rendőrök Budapesten az Árpád hídnál – közölte a rendőrség vasárnap honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta: vasárnap délután a dunai hajóbalesettel kapcsolatos mentésben részt vevő egységek jelzése alapján intézkedtek egy 44 éves férfivel szemben az Árpád híd pesti hídfőjénél. A férfi egy általa vezérelt drónt légtérhasználati engedély nélkül reptetett a híd vonalában.

A férfi a reptetés tényét elismerte, a rendőrök feljelentették a légi közlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében hívta fel a figyelmet arra, hogy hétfő óta a Hableány mentési munkálatai és a kutatás miatt a Duna érintett szakaszán a légtérkorlátozás van érvényben jövő vasárnap éjfélig.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. Mostanáig 20 halálos áldozat került elő, még hét dél-koreai utast és a sétahajó magyar kapitányát keresnek.

A címlapfotó illusztráció