Szerb fegyvereseket fogtak el Szegeden - VIDEO

 

A szlovák hatóságok jelzése alapján két fegyveres szerb férfit fogtak el a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a rendőrség munkatársai Szegeden –  tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szabó Szilvia elmondta: a szlovák hatóságok pénteken értesítették a rendőrséget, hogy egy nemzetközi körözésben szereplő, több, Szlovákiában elkövetett bankrablással összefüggésbe hozott gépjárművet keresnek, amely valószínűleg Magyarországon van.

Az autót kedden egy szegedi utcában megtalálták, majd megállapították, hogy két utasa egy közeli panzióban van. A két férfit a rendőrök és a TEK-esek a panzióban elfogták. Két lőfegyvert, a hozzájuk tartozó lőszerekkel, valamint több mint 25 ezer euró készpénzt foglaltak le tőlük. Megállapították, hogy a magukat horvátnak kiadó férfiak valójában szerb állampolgárok, akik a gépjárművük rendszámát is kicserélték.

A két férfit őrizetbe vették, lőfegyverrel és lőszerrel, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés és közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük, majd kezdeményezték letartóztatásukat.